Op deze pagina vind je interessante boeken met betrekking tot mediation of ondernemen.

Ga direct aan de slag met deze 5 praktische tips voor meer klanten!


  • Wil jij meer klanten in je mediationpraktijk ?
  • Wil jij meer uit je bestaande klanten halen?
  • Zit jij te springen om praktische tips die je weinig tot geen geld en tijd kosten maar je waarschijnlijk prima zullen helpen?
  • Ben jij nieuwsgierig genoeg om naar een blijvende oplossing te zoeken voor een constante stroom aan klanten?

Download dan nu dit E-book ! Je ontvangt hem direct in je mailbox (check voor de zekerheid ook even je spam).

Veel leesplezier!
De Mediators Club

Krijg meer klanten, speciaal voor mediators

  • Hilde Kroon en Régis Wijnands zijn betrokken bij de Club en delen graag kennis met jullie, een deel van die kennis vind je in de boeken die ze geschreven hebben
  • Hilde is naast mediator ook trainster, jurist en auteur
  • Régis is naast mediator ook advocaat en auteur

Opgewonden standjes bevredigende oplossingen

Mediation op de werkvloer

hilde-opgewonden-standjes-en-bevredigende-oplossingen
Hoe ga ik om met de bullebakken en heethoofden? De OPGEWONDEN STANDJES, managers én medewerkers die zich verliezen in emoties en andere manipulatieve pogingen. De koele kikkers en bullebakken, die dictatoriaal heersen en hun omgeving de wil opleggen. In dit boek ga ik met de billen bloot! Ik geef al mijn geheimen voor BEVREDIGENDE OPLOSSINGEN prijs! In dit boek de eenvoudige 1-2-3 OPGELOST! methode uit het Evolutie Systeem. Hiermee kun je in elke situatie de onderliggende belangen en de werkelijke verlangens boven tafel krijgen, zodat je als manager of medewerker – voor optimale omstandigheden en écht bevredigende oplossingen kunt zorgen. Bespaar kosten en moeite door spanningen en misverstanden in een vroeg stadium te managen. Dit praktisch toepasbare boek hoort op ieder bureau voor het grijpen te liggen!  

Netelige Kwesties

Mediation in de huiskamer

netilge-kwesties-mediation-in-de-huiskamer-hilde-kroon
Rondslingerende was, zwangerschap, roddelen, ik wil (geen) kinderen, jengelende kinderen, puberperikelen, kalverliefde, mijn vader komt uit de kast, vakantiekeuzes, financiële issues tot vreemdgaan en meer wordt besproken aan de hand van meer dan zestig soms smeuïge en vaak aangrijpende voorbeelden uit het echte leven. Een greep uit meer of minder alledaagse kwesties, die prikken, jeuken, irriteren of ronduit pijnlijk zijn om te bespreken. En die we gewoonlijk willen vermijden. Als we deze gesprekken voeren op een rustig moment, onder het genot van een kopje thee, zal het minder heftig zijn. Het is niet alleen de laatste druppel die de emmer doet overlopen, maar ook de eerste. Voorkom spanning en misverstanden in een vroeg stadium door ze bespreekbaar te maken! Onze huiskamers, schoolklassen en buurten zijn gevuld met mensen (volwassenen en kinderen), die zich regelmatig machteloos, gefrustreerd, gekwetst, onbegrepen en niet gehoord, niet gezien en niet gewaardeerd voelen, maar daar niet over spreken. Mensen weten niet goed hoe en zijn bang voor de consequenties. Voldoening en geluk lijken onbereikbaar. Toch zijn er eenvoudige oplossingen voor ingewikkelde situaties. Hilde Kroon is meester in de rechten, meester in mediation en helpt je naar meesterlijke oplossingen in de meest lastige, maar ook alledaagse situaties  

Scheiden is Leiden

Gesprekken rond een scheiding

Nadat ik een paar dagen echt even helemaal weg was geweest nam ik de definitieve beslissing. Ik kwam midden in de nacht thuis. Het was vreselijk. Met lood in mijn schoenen liep ik de trap op naar de zolder, waar we sliepen. Hij hield zich slapende en ik ging naast hem liggen. We wisten allebei dat we wakker waren. Na een paar uurtjes draaien ben ik om een uur of vijf in de ochtend rechtop gaan zitten en zei ik: “We moeten praten”. Na het gesprek reed hij, zoals gebruikelijk, om zes uur weg naar zijn werk. Ik keek hem na vanuit de woonkamer. Verdriet en berusting wisselden elkaar af. Jaren later stond ik in zijn schoenen en was ik degene die weg reed, nagekeken door de man met wie ik had gehoopt mijn dromen waar te maken. Toen voelde ik mij wanhopig en gedesillusioneerd. Scheiden is heftig. Of je nu degene bent die als eerste de beslissing neemt of degene die zich aan de beslissing ‘moet' conformeren. Het is een rouwproces voor beiden. Heeft de relatie nog kans van slagen? Hoe breng ik de boodschap? Hoe voorkom ik een vechtscheiding? Hoe vertellen we het de kinderen? Hoe ga ik om met mijn boze pubers? Wat doe ik met de ongenuanceerde reacties van andere mensen? Was het mijn schuld? In dit boek voorbeelden van hoe je al dit soort gesprekken kunt voeren, zodat je niet meer met je mond vol tanden staat! Hilde Kroon is meester in de rechten en meester in mediation en ze helpt je naar meesterlijke oplossingen in de meest lastige, maar ook alledaagse situaties.  

Geschreven door de advocaat van De Mediators Club

Je hebt met iemand een conflict waar je maar niet uitkomt. Natuurlijk heb je al geprobeerd om met hem te praten, maar hij luistert niet en wil zijn eigen zin doordrijven. Je gaat liever niet naar de rechter, omdat je dat een erg grote stap vindt met een onzekere uitkomst. Waarom ga je niet naar een mediator? Mediation (of erkende bemiddeling) kan ook voor jouw conflict immers een oplossing bieden. In 'Mediation voor Dummies' neem je plaats aan de mediationtafel. Hoe werkt mediation, wat komt erbij kijken, wat wordt er van je verwacht en welke spelregels gelden er? Na het lezen van dit boek maken ze je niets mer wijs over mediation.

Mr. R.A. Wijnands is advocaat en mediator bij KBW Advocaten en Mediators in Schinnen, Waar hij dagelijks juridische problematiek toegankelijk maakt voor mensen die niet juridisch zijn geschoold. Hij is ook auteur van 'Arbeidsrecht voor Dummies'. Mr. M. Warson is advocaat-vennoot, bemiddelaar, adviseur familiebedrijven en curator bij het Belgisch-Limburgse kantoor Advocom Advocaten & Bemiddelaars en actief bij De Mediators Club!

Socrates op sneakers

Aangeraden door leden van onze club en Buurtbemiddeling

In Socrates op sneakers leert Elke Wiss de kunst van het vragenstellen aan de hand van Socrates en andere beroemde filosofen, zodat we gesprekken voeren die leiden tot verdieping en verbinding.

Met Socrates op sneakers tackelt praktisch filosoof Elke Wiss de kunst van een goed gesprek. In een tijd waarin iedereen door elkaar roeptoetert enmeningen al snel dezelfde waarde als feiten krijgen, is de verbinding vaak ver te zoeken. We proberen de ander eerder te overtuigen van ons gelijk dan dat we samen op zoek gaan naar wezenlijke antwoorden. Veel van onze gesprekken hebben daardoor meer weg van een debat dan van een dialoog. We praten liever dan dat we luisteren, voor vragen stellen hebben we geen tijd. En toegeven iets niet te weten is al helemaal geen optie. Hoe mooi zou het zijn als je op elk moment en in iedere situatie weet hoe je precies díé vraag stelt die leidt tot een goed gesprek?
Elke Wiss laat zij zien waarom we zo slecht zijn in het stellen van goede vragen, én hoe we er beter in worden. Socrates op sneakers leert je de vaardigheden die nodig zijn om die vragen te stellen die verrassen en aan het denken zetten. Zodat we gesprekken voeren die leiden tot verdieping en verbinding. Met een ander, én met jezelf.  


Ben jij al gratis lid van De Mediators Club

Voel je geen eenpitter, voel je verbonden!