Heb ik een zakelijke rekening nodig als ondernemer?
18 maart 2022 

Heb ik een zakelijke rekening nodig als ondernemer?

Een zakelijke rekening openen moet dat echt?

Nee, een zakelijke rekening is voor een ondernemer niet verplicht, maar kan wel handig zijn. Een zakelijke rekening geeft je bedrijf ook een professionele uitstraling.

‘Kom professioneel over, laat zien dat je een expert bent!'

  • Duidelijkheid en transparant over jouw geldstromen.

In mijn vorige bedrijf, betaalde klanten via een betaalverzoekje of maakte het geld over naar een privé rekening. Dit was een tweede privébetaalrekening voor mijn zakelijke financiën. De Belastingdienst wil inzage in jouw administratie. Het maakt dus niet uit of je een zakelijke rekening of een privérekening gebruikt. Als maar duidelijk is waar geldbedragen vandaan komen en naar welke rekening je bedragen overmaakt worden. Een andere rekening gebruikte ik privé. Een zakelijke rekening staat op jouw bedrijfsnaam. Dit geeft een professionele uitstraling. Je klant ziet je bedrijfsnaam op het afschrift en bij het online overboeken via de Iban check. Maar er zijn meer voordelen, lees onder de afbeelding verder.

Heb ik als mediator een zakelijke bankrekening nodig

Voordelen zakelijke rekening

1. Het maakt je zakelijke financiën inzichtelijk

Als zzp’er heb je te maken met wisselende inkomsten en uitgaven. Creëer eenvoudig een financieel overzicht door je zakelijke en privé financiën te scheiden. Zo kan je goed in de gaten houden waar je budgetten naar toe gaan en of de klanten al betaald hebben, zonder dat er allerlei boodschappen tussendoor staan. Het is fijn om daarvoor een tweede rekening te hebben of een zakelijke rekening te gebruiken.

2. Houdt rekening met kosten die aftrekbaar zijn

De Belastingdienst verplicht je dus niet tot een zakelijke rekening, maar veel zakelijke kosten zijn wel fiscaal aftrekbaar van je zakelijke opbrengsten. Denk aan zakelijk tanken, vakliteratuur, telefoonabonnementen en zakenreizen. Met een zakelijke rekening heb je zelf goed het overzicht in welke kosten je hebt gemaakt, en welke je dus af kunt trekken van je zakelijke inkomsten.

3. Automatische koppeling met boekhoudpakket

Het is mogelijk je zakelijke rekening te koppelen aan een online boekhoudpakket. Er zijn verschillende boekhoudpakketten. De meeste ondernemers willen graag weinig tijd kwijt zijn aan de boekhouding. Hoe meer klanten hoe meer boekhouding. Het is dus zeker een overweging waard om deze koppeling te gebruiken. Het kan je veel tijd gaan besparen.

4. Kom over als een expert

Gebruik bijvoorbeeld info@jouwbedrijf.nl als email adres en een zakelijke rekening. Jouw bedrijf staat dan centraal. Het komt wat knullig over als je een vaag hotmail adres gebruikt, die je misschien al wel hebt sinds je tiener bent. Laat jouw bedrijf professioneel overkomen met jouw bedrijfsnaam.


DO WHAT YOU LOVE AND GO FROM ZERO TO HERO.

Eveline Corbet

Maak je dromen en verlangens waar! Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, vele collega ondernemers zijn je voorgegaan.

Nog geen lid van De Mediators Club? Meld je dan nu gratis aan.

 >>> schrijf je in via deze link

Over de schrijver
Reactie plaatsen