Hoe geef je de klant vertrouwen in jou als ondernemer?
18 maart 2022 

Hoe geef je de klant vertrouwen in jou als ondernemer?

Werk aan je betrouwbaarheid.

Wat zou jouw dienst voor een ander kunnen betekenen? Heeft jouw klant hier een duidelijk beeld van? Heb je er ooit over nagedacht om review en casestudies te delen om klanten te laten zien wat er allemaal mogelijk is als ze met jou in zee gaan?

Reviews geven mensen een vertrouwd gevoel. Het maakt dat jouw leads sneller over gaan tot conversie, of te wel, mensen die interesse hebben omgezet kunnen worden tot een betalende klant.

Potentiële klanten vinden het belangrijk hoe andere mensen jouw dienst hebben ervaren. Zeg nou zelf, als je een hotelkamer boekt, er is een hotel met 0 recensies en een hotel met 10, waar kies je dan voor? Het gevoel dat je krijgt bij 10 recensies is betrouwbaar. Je hecht waarde aan hoe de anderen het ervaren hebben.

Wat zijn de verschillen tussen een review en een testimonial?

Er zit een verschil tussen een review en een testimonial. Een review is alleen tekstueel en een testimonial kan in de vorm van een video of een audiofragment zijn.

Zo zorgen reviews en testimonials voor vertrouwen.

Zorg dat je een vast punt hebt waar je de reviews verzameld. Google mijn bedrijf kan daar een goede locatie voor zijn. Tijdens of na een mediation traject kun je de klanten vragen om een review voor je te schrijven. Als potentiële klanten zoeken op Google creëer je hiermee direct vertrouwen.

Wat is een testimonial/ review?

Het is simpelweg een kort berichtje van wat iemand van jou heeft gevonden of hoe ze je hebben ervaren. Kort en bondig vanuit de klant geschreven.

Hoe verzamel je reviews/ testimonials van mensen.

✅Je kan een aantal weken na samen te hebben gewerkt of tijdens de samenwerking een mail sturen met de link naar je Google Review pagina, Je hebt deze dienst bij ons afgenomen, wil je even laten weten hoe je het hebt ervaren?

✅Bellen met de vraag hoe zij jouw service hebben ervaren en of ze er een stukje over willen schrijven.

✅Cashback korting geven van een x aantal euro als ze een review achterlaten.

✅Iets extra’s geven als zij een testimonial achterlaten.

WERKEN MET CASESTUDIES

In een casestudie laat je het verhaal van een (anonieme) klant zien en laat je zien welke resultaten je hebt gerealiseerd voor de klant.

Hoe zag het er uit voordat deze klant binnen kwam, en hoe ziet het eruit nadat deze klant geweest is.

Het effect: Door dit te delen laat je zien dat jij de autoriteit bent en wat mensen aan resultaten kunnen behalen als zij met jou gaan werken.

“Een Lead Magnet houdt in dat je gegevens van geïnteresseerden verzameld in ruil voor bijvoorbeeld interessante informatie, je kan hiermee in kaart brengen wie er interesse heeft in jouw dienst.”

Je kan een casestudie aanbieden als Lead Magnet, een Lead Magnet houdt in dat je gegevens van geïnteresseerden verzameld. In ruil voor naam telefoonnummer en e-mail adres. Voorbeeld: In deze casestudie gaan wij jou laten zien hoe we dit bedrijf met conflicten tussen werknemers hebben geholpen naar een bedrijf waar werknemers elkaar kunnen ondersteunen en zich verbonden voelen. Daar onder volgt dan een download knop waar ze hun gegevens kunnen achterlaten, nadat ze dat gedaan hebben volgt een mail met daarin een casestudie.pdf in de bijlage

Je kan de casestudies ook op je website laten zien, als ze daar op klikken komen ze op een landingspagina waar ze de resultaten kunnen bekijken. Het is tevens mogelijk om de casestudie in een funnel te verwerken of als Lead Magnet om gegevens te verzamelen zodat je deze kunt nabellen en de klant kan toevoegen aan je klantenbestand.

Dit bedrijf weet wat ze doen!

Als je reviews wilt hebben, laat ze dan op Google verzamelen. Laat Google dus je hoofdverzamelplek zijn, je kan altijd vragen of de klanten een review op facebook achter laten.  

Creëer een hoge respons

Je kan een hoge respons creëren door de link van je Google review vanuit Google mijn bedrijf via Whatsapp te delen met de klant. Dit is een laagdrempelige manier met hoge response!

Negatieve Reviews

Krijg jij negatieve reviews, ga daar dan op reageren, weerleg de review en leg uit. Of als hij fake is, zet er dan bij, je komt niet voor in mijn klantenbestand, maar toch bedankt voor je review. Zie feedback ook als groei feedback.

Let op er is nieuwe wetgeving wat betreft reviews:

Deze nieuwe regels voor reviews vind je op de site van de KVK

Wat bij de nieuwe regels onder andere belangrijk is, is dat jij na gaat of de reviews echt zijn. Mocht je dus een fake review hebben ontvangen, dan moet je daarop reageren, ik zie dat jij niet in mijn klantenbestand voor komt, hoe komt het dat je deze review hebt geplaatst? Ook belangrijk dat als dit voor komt dat je het bij Google meldt, zodat ze heb kunnen verwijderen. Google kan zien of het spam is of van een bot. Ze zullen in dat geval de review verwijderen.

Veel succes!

Maak je dromen en verlangens waar! Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, vele collega ondernemers zijn je voorgegaan.

Nog geen lid van De Mediators Club? Meld je dan nu gratis aan.

 >>> schrijf je in via deze link


DO WHAT YOU LOVE AND GO FROM ZERO TO HERO.

Eveline Corbet

Over de schrijver
Reactie plaatsen